Постижения - Изкуства

ХХIV Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци”

     На ХХIV  Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” ( част от Чудомировите  празници в Община Казанлък ), проведен  на 26.03.2021 година, бяха отличени и наградени:

 Михаела Здравкова Колева  - 6 клас -  ІІ място във втора възрастова група  

 Мария Георгиева Георгиева  - 10 клас - ІІ място във трета възрастова група.

 Честито и нови творчески успехи!

Конкурс за детска рисунка „Моята Кукерландия – Нарисувай ми кукер”

    На конкурсът за детска рисунка „Моята Кукерландия – Нарисувай ми кукер” на НЧ „Съгласие 1862” Ямбол, проведен  на 09 март 2021 година,  Виктория И. Георгиева от VІ „а“  клас бе отличена с ІІІ награда във втора възрастова група.  Поожелаваме нови успехи в изобразителното изкуство!

Национален конкурс "Св. Трифон Зарезан"- 2021 г.,

      На Националната изложба-конкурс за детска рисунка "Св. Трифон Зарезан"- 2021 г., който се проведе на 14.02.2021 г. в гр. Сунгурларе, обл. Бургас, учениците от СУ "Св. Климент Охридски" - гр. Ямбол се представиха достойно и завоюваха следните призови места в категория "Живопис и графика":

Областен конкурс-изложба по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден”

    На традиционния Областен конкурс-изложба по приложно и изобразително изкуство „От Коледа до Васильовден”, организиран от Общински детски комплекс  град Ямбол, на 16 декември 2020 г. бяха отличени и наградени следните ученици от СУ„Св. Климент Охридски“ – гр.Ямбол:

Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“

     На националният конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“,  организиран от ОДК Кърджали и МОН на 31.10.2020г.  Габриела Петрова Димитрова  от 6“а“ клас в СУ „Св.Климент Охридски“ – гр.Ямбол се представи отлично и бе наградена със специалната награда на Националният дворец на децата - грамота и медал.

Обичам моя роден град

    На 19.09.2020г. се проведе награждаване на отличените  в регионалният конкурс "Обичам моя роден град" за Областите Ямбол и Сливен.  От СУ“Св. Климент Охридски“ – гр.Ямбол участваха Михаела Михалева, Мария Георгиева, Михаела Колева, Габриела Димитрова и Пресиан Динев. Всички бяха наградени с грамоти за отлично представяне, а Пресиан Недялков Динев от 5“а“ клас беше отличен с трета награда на конкурса.

   Честито и нови успехи!

Резултати на клуб по фотография

Резултати на клуб по фотография към СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Ямбол за учебната 2019/2020 г.

 

Национална изложба-конкурс за детска рисунка "Св. Трифон Зарезан"- 2020 г.

      На Национална изложба-конкурс за детска рисунка "Св. Трифон Зарезан"- 2020 г., който се проведе на 13.02.2020г. в гр. Сунгурларе, обл. Бургас, учениците
от СУ "Св. Кл. Охридски" - гр. Ямбол се представиха достойно и завоюваха следните призови места в категория "Живопис и графика":
    Дима Златева - 8а клас-I място, грамота и статуетка;

Конкурс за детска рисунка "Коледа"

    На Конкурс за детска рисунка "Коледа", част от благотворителната кампания "Подай ръка - спаси живот", проведен на 06.12.2019г. в град Ямбол, рисунката на Даниела Красимирова Колева от 7а клас зае първо
място и ще бъде отпечатана като поздравителна картичка на кмета.

Художествена гимнастика

    През месец ноември 2019 година в гр. Хасково се проведоха изпити по художествена гимнастика за Югоизточна България.  Децата от СК „Тунджа” – Ямбол изцяло бяха усвоили основната идея по работата, по елементите от спортно-техническите нива. Абсолютно всички гимнастички от клуба успешно взеха изпита. Сред тях е Димитрия Доковска от III”б” клас. Поздравления за Диди и нейният треньор, г-жа Ракаджиева.